sten med kontakt sort

Coaching og stress

Jeg har endnu engang talt med en erhvervsleder om at blive coachet.


Vi havde aftalt en coach session, men han måtte melde afbud.
Det var jeg jo ked af, men mest ked af det, blev jeg af at høre begrundelsen - han kunne ikke finde tid i sin kalender.

Her kunne jeg godt selv bruge at blive coachet!
Hvordan gør jeg en leder, eller mennesker i det hele taget, begribeligt, at hvis man har en overfyldt kalender og så travlt, at man får ondt i maven, når man tænker på, at man også skal coaches.

Det er lige netop der man skal slå til!

Er det her coachingen man dropper, er det lige som at tisse i bukserne for at holde varmen. Coaching er netop det der kan være med til at man får energien igen, man kan ved hjælp af coaching få lavet en bevidst prioritering, af det der skal gøres.

Når man får lavet en plan, kan tingene sommetider se knapt så anstrengende ud.

Så kan nogen sige: "jeg ved godt hvad der skal gøres." Og ja selvfølgelig ved man, hvad der skal gøres, men tit er det en rigtig god ide at få hjælp af en coach, så tingene også bliver prioriteret i den rigtige rækkefølge. Det er sjældent på det tidspunkt, man har mest om ørene, at man er mest effektiv, får sat sig ned og lavet en prioriteringsliste.
Det kan også godt være, at der er noget i hovedet der fylder, men måske er det ikke absolut nødvendigt det bliver gjort lige nu. Hvis man har rigtig travlt, og ikke synes, man har tid til at blive coachet, så er det måske et tegn på, at man er ved at være stresset. Mange ved ikke, at man godt kan bryde sammen af stress, selvom man faktisk godt kan lide det man laver, og selv påtager sig opgaver, fordi man synes det er spændende. Mange, også kendte personer, er brudt sammen med stress midt i en meget spændende opgave. Det farlige ved stress er, at det kommer krybende, og at man ikke altid opdager det selv, men ens familie og kollegaer vil derimod muligvis opdage, at noget ikke er som det plejer. Nogen kan blive så syge af stress, at de bliver uarbejdsdygtige i flere måneder, andre kommer aldrig til at arbejde igen.

Derfor er det nok alligevel en bedre investering, at bruge et par timer på coaching, for dermed at forhindre, at man bryder sammen med stress!