sten med kontakt sort

Teenager mobbet ud af skolen

Teenager mobbet ud af skolen.

Rigtigt mange teenagere bliver mobbet i dagens Danmark.

Det vil sige mobning kan starte allerede i de små klasser, men det jeg vil tage hul på nu, er mobning af børn i 7.-10. klasse.

Der er mange bekymrede mødre, der ringer til mig, fordi deres børn ikke har det godt. Til tider kan det være svært for forældre at vide, hvad det skyldes, at deres barn ikke trives. Om det er i skolen, mellem venner eller derhjemme problemet er, kan være svært at gennemskue.

Teenagere kan være rigtigt hårde ved hinanden, måske også hårdere, end vi som voksne kan forestille os. Det gør ondt som forældre at se på, når vores børn ikke trives, og mange forældre er derfor begyndt at opsøge mig som coach.

Hvis problemet er i skolen, og den unge er indstillet på at blive coachet, kan jeg være en uvildig person, som er med til at guide teenageren den rigtige vej. Hjælpe den unge teenager til at blive klar over, hvilke kompetencer / værdier / resurser de har, og lære at stå ved dem. Ved hjælp af coaching kan teenageren få sin selvtillid igen. Finde ud af, at de er værdifulde som mennesker, og at der faktisk er nogen, som bryder sig om dem og holder af dem, som dem de er.

Jeg havde en pige i et coaching-forløb, som ikke trivedes i den klasse hun gik i. Pernille var tilflytter i 9. klasse. Kom fra et andet område af landet med nogle andre værdier end de piger, hun kom i klasse med. De gik meget op i tøjmærker og fester, hvilket ikke interesserede Pernille. Pernille var mere til sport og spejder, men det kunne hun ikke dele med andre piger fra klassen. Pernille oplevede, at de andre piger talte grimt om dem, der ikke var til stede i frikvarteret. De bagtalte deres egne venner, hvilket gjorde Pernille vred og utryg. Hun valgte bl.a. derfor at holde afstand til pigerne fra klassen. Pernille ville hellere sidde selv og være alene i frikvarteret og dermed udenfor sammenholdet, end være en del af et fællesskab, hun ikke kunne stå inde for. Det er jo en flot beslutning, men den har sine konsekvenser.

Pernille fandt aldrig venner eller veninder i klassen, dem måtte hun finde via sine fritidsinteresser. Pernille valgte at blive coachet, fordi hun ikke trivedes og havde svært ved at blive ved med at tro på sig selv. Gennem coaching blev Pernille klar over, at hendes værdier om ærlighed og loyalitet betød meget for hende, og dem stod hun ved, også selv om det betød, at hun så ikke blev en del af pigegruppen i klassen.

Teenagecoachingen gjorde, at Pernille genvandt sit selvværd og formåede at komme ud af 9. klasse med nogle fine karakter. Det betød meget for hende, da hun meget gerne ville på gymnasiet, når hun havde taget 10. klasse. 10. klasse valgte Pernille og hendes forældre, at hun skulle tage på en efterskole.


Sidder du med lignende problemer eller andet, er du altid velkommen til at kontakte mig for at høre, hvad jeg kan gøre for at lette din hverdag.