sten med kontakt sort

Din teenager skal coaches, ikke opdrages.

Din teenager skal coaches, ikke opdrages.a.n.teen.1474201-120x

 

Din teenager skal coaches, ikke opdrages. Af Arne Nielson sammen med Anni Kirk og Tania Wolf.

 

"Vi glemmer at være stolte over vores teenager. Der er altid så meget. Vi skal rette på..."

At blive sin teenagers coach. Lige så enkelt som det lyder, lige så stor er udfordringen.

 

At blive sit barens coach er ikke en rolle, du får forærende. Det er en rolle, du gør dig fortjent til. Og du kan stole på, dit baren har brug for dig. Også selv om det bruger al sin energi på at signalere det modsatte.

 

Coaching handler om at lytte og lære, at hjælpe på vej. At fokusere på det positive og tro på sit bares potentiale. Hvor forældre giver råd, stiller coachen spørgsmål. Coachen og teenageren er ligeværdige individer.

 

"Teenagercoachens mantra lyder: Kunsten er ikke at få min egen holdning igennem. Målet er at få teenageren til at komme frem til, hvad der er den rigtige vej for ham eller hende."

 

Denne bogen er let tilgængelig og burde stå i et hvert hjem hvor der bor teenager. Den er skrevet i et hverdags sprog, med mange små dagligdags episoder, så stort set alle vil kunne nikke genkende til en eller flere episoder.  

 

Der er gode råd og stof til eftertanke til alle teenageforældre. Jeg kan kun varmt anbefale teenager forældre at købe den. En bog man ikke behøver læse fra den ene ende til den anden, man kan fint "plukke" i den, og bruge det man har brug for. Man vil nok hurtigt få lyst til at eje bogen, da understregninger kan være en fordel, når der lige kommer et guldkorn som man vil huske.

 

Rigtig god læse lyst.