sten med kontakt sort

Vær opmærksom på, hvad du fortæller dit barn

Jeg har haft en dreng på 16 år som gik i 10  kl. som kunde. Han havde altid haft problemer i folkeskolen, for som han sagde ”lærerne kunne ikke lide mig”.
Da jeg spurgte om han havde været en rod, forstyrrende i timerne og klassens klovn, var svaret bekræftende.

Nu gik han på efterskole, og havde gået der i godt et år og var glad for det. Han var dog kommet skævt ind på én lærer, og var netop flyttet til en anden klasse i de timer. Fordi hun var skrap og forlangte, at de skulle være stille når det blev sagt, - og det kunne han jo ikke…
Da jeg spurgte til hvad grunden var at han ikke kunne det, og om han havde en diagnose eller andet, var drengens svar ”det siger DE jo”. Jeg spurgte; hvem er DE og hvornår er det blevet sagt?

Det viste sig, at han i 3-4 kl. havde været til nogle undersøgelser i skole regi, og fået at vide at han ikke kunne koncentrere sig ret længe af gangen. Det troede han så på, og har fuldt og helt levet op til det i hele sin skoletid!
Når jeg spurgte til hvem der havde ansvaret, for hvordan han opførte sig, og hvad det kom ud af hans mund, var hans svar ”Mit”

Det skal hertil siges at han absolut ikke havde nogen problemer med at koncentrere sig i de 75 min. han var hos mig.

Så vær opmærksom på hvad du fortæller dit barn, og vælg at fokuser på dit barns stærke sider, og fortæl ham/hende hvad han/hun er god til.