sten med kontakt sort

Stress coaching i forbindelse med eksamen

 

Stress coaching i forbindelse med eksamen

Jeg er en pige på 24, der studere til ingeniør på 5. semester.

I forbindelse med eksamen, skal vi lave en masse opgaver i løbet af et semester, både i forbindelse med undervisningen, men også som portefolio opgaver, som er adgangsgivende for eksamen. Dette kræver en god struktur, og fremadrettet planlægning.

Oven i det har vi på dette semester, skulle søge praktikplads til 6. Semester, dette kan være svært, både fordi den retning jeg går på, der hedder integreret design, er ny og ukendt for mange virksomheder. Men også fordi man er nødt til at være målrettet og bevidst om valg og kompetencer.

Samtidig med dette, har jeg et fritidsjob ved siden af som manager på Burger King, hvor jeg er ca. 40 timer om måneden, så ikke alle weekender er ledige til lektier.

Da jeg kontaktede Tine første gang, havde jeg overvejet det længe. Jeg vågnede flere gange om natten, helt forvirret og i tvivl om, om jeg skulle i skole eller på arbejde, om jeg skulle lave opgave eller om jeg havde fri. Når jeg var i skole var jeg i dårligt humør, og ukoncentreret, og ligegyldigt hvor meget jeg forsøgte at fokusere, så fløj mine tanker rundt om opgaver og lektier, arbejde og fritid.

Tine og jeg talte sammen i telefon, og hun spurgte mig ad: " Hvis jeg nu siger stress, hvad siger du så?" Og jeg kunne kun give hende ret, vi aftalte at jeg skulle begynde hos hende og komme med 14 dages mellemrum.


Jeg har været hos Tine nogle gange nu og jeg kan godt fortryde at jeg brugte så lang tid på at overveje det, for jeg er virkelig kommet langt allerede nu, og dette kunne jeg have draget nytte af i løbet af semesteret. Vi har talt om hvordan jeg kan sortere og fokusere. Jeg har lært nogle værktøjer til at undgå at blive stresset, og jeg har fået sat nogle ting i system.

Den sidste eksamen jeg var til var virkelig god, og jeg nød det faktisk. Jeg fik ros for min præsentation og 10 tal i hus, hvilket var et ønske jeg havde fra sidste semester.

"Jeg kan, hvad jeg vil og jeg vil!"

Alt i alt er jeg utrolig glad for at jeg er begyndt at gå hos Tine, og jeg ser resultater hos mig selv. Det er ikke pinligt at være stresset over at gå i skole og have eksaminer, for det er der mange der bliver inklusiv mig selv.

Det er hårdt og det kræver en vis form for struktur og planlægning, som kan være svær at overskue, hvis man har for mange bolde i luften.

 

Venlig hilsen Camilla.