Skip to main content

| Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Basis Sundhed og velvære kommer også indefra.

Man kan spise nok så sundt og motionere lige så meget man orker, men hvis der er kaos inde i ”maven”, så får man det aldrig helt godt. Sommetider kan det være en god idé at få ryddet op i hovedet – for at få ro i maven!
Nogle gange kan man gå og rode med mange tanker, som det er svært at få styr på. Her kan en lifecoach være til god nytte.

I de unge voksne år bruger de fleste megen tid på at etablere sig, få en uddannelse og stifte familie. Det går rigtig godt og rigtig hurtigt i nogle år, men hvis det går for hurtigt, og du ikke en gang imellem stopper op og tænker på, hvad det er, der sker, så risikerer du, at toget kører af sporet, uden at du opdager det. Pludselig står du midt i livet og tænker: Er det her, det jeg vil? Her kommer coaching ind i billedet. Ved hjælp af en god coach kan du få sat skik på dine tanker og der igennem finde frem til dine mål. Det er ikke nødvendigvis de samme mål, du har i dag, som du havde for 10 år siden.

Måske har du haft teenagere i huset, med de udfordringer det medfører. Du har eller har haft et job, der kræver meget af dig, og måske lever du i et ægteskab, som du ikke helt kan finde ud af, om du er tilfreds med. Måske har du et lavt selvværd og føler dig usikker på dig selv.

En dag opsøgte en kvinde mig i konsultationen:
Susanne (navnet opdigtet) var midt i 40erne, gift og havde 4 halvstore børn. Økonomisk havde Susanne og hendes mand det godt, og hun synes også at ægteskabet fungerede. Men hendes selvværd kunne ligge på et lille sted, hun følte sig træt og havde ingen energi. Ved hjælp af coaching, altså samtaler med mig over nogle gange, kom hun frem ti,l at hendes manglende selvværd skyldes, at hun ikke følte sig værdsat for sin indsats i familien. Manden og børnene tog det for givet, at det var hende, der vaskede tøj og sørgede for, at der var mad på bordet osv. Susanne var på en arbejdsplads, hvor hun havde været i mange år. Også der følte hun, at hun blev taget som en selvfølge.
 
Susanne kunne godt lide at male, men havde ikke gjort det længe, fordi det havde der ikke været tid til. Nu bestemte hun sig til, at hun ville finde tiden til at male. Og at hun ville gå hjem og lave en arbejdsplan sammen med familien, så de kunne deles mere om opgaverne i hjemmet, så Susanne derved ville få mere tid til sig selv. På arbejdspladsen ville hun bede om at blive flyttet til en anden afdeling for at få nye udfordringer.

Da Susanne kom igen 3 uger senere, var der kommet liv i hendes øjne. Familien havde taget hendes initiativ positivt, og der var nu lavet en plan, så alle vidste, hvem der skulle gøre hvad. Desuden havde de opstillet en madplan for en uge af gangen. Hver søndag aften holdt de nu familiemøde og orienterede hinanden om ugens planer mht. sport, aftaler, møder etc. Det var blevet et møde, som hele familien satte pris på og glædede sig til. På jobbet var Susanne endnu ikke startet i en anden afdeling, men der var gode muligheder for, at det snart skulle lykkes.

Vi har alle prøvet at have travlt og føle, at der samtidig er mange ting, vi gerne vil have gjort. Så tænker vi: ”Jeg skal bare lige have gjort A og B, så får jeg tid....”. Men vi når bare aldrig derhen, hvor vi får tid! For så er der nye opgaver vi skal favne og nå. Og målet skydes længere ud i fremtiden.

Det der er vigtigt for os alle er, at vi lærer at leve i nuet. Det er jo her og NU livet leves. Prøv at stoppe op og spørg dig selv: ”Hvad er det nu, jeg gerne vil, når jeg får tid?” Så vil langt de fleste ønsker eller mål kunne lade sig gøre nu, hvis du virkelig brænder for det.
 
Vi har alle forskellige syn på, hvad der er vigtigt for os, og hvad vi gerne vil have ud af livet. Men det er vigtigt, at du finder frem til dine egne mål. 

Tine Bagger

Passioneret livsstilsekspert og coach

Beslægtede artikler

  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.