|
Kan tro flytte bjerge?
Kan tro flytte bjerge? Ja, det kan det faktisk ;-)
Hvis der er noget du gerne vil udføre, eller noget du gerne vil have, og siger til dig selv ”det er jeg nok ikke dygtig nok til at gøre” eller ”det får jeg aldrig.” Så har du nærmest givet op på forhånd. Siger du derimod det VIL jeg, og det KAN jeg, og det GØR jeg, så er dine chancer for at det lykkes for dig allerede meget større.
Vi kender alle den type kollega, der komme træt og hængeøret på arbejdet hver dag. Det kan være i butikken, på kontoret, på fabrikken eller i institutionen. Vi kan alle høre på døren der klapper og de tunge fodtrin, at nu kommer han/hun og humøret og arbejdsgælden er bestemt ikke bedre i dag end den var i går. Denne kollega formår lynhurtigt at lægge en dæmper på humøret på hele arbejdspladsen, bare ved at træde ind ad døren. Det er sandsynligvis ikke bevidst for kollegaen at det er det han/hun udstråler, men måske en dårlig vane. Hvis den kollega eventuelt skal lære en elev eller ny medarbejder op, vil det indtryk den nye kollega får, være at dette er godt nok et træls arbejde, og det vi skal lave nu er da helt håbløst. Den rolle kan være svær at komme ud af, fordi ALLE forventer at sådan er han/hun bare. Også for kollegaen selv kan det være en rolle, som kan være svær at komme ud af selv.
Kollegaen har det sikkert ikke ret godt, og slet ikke med at gå på arbejde, og da det ikke er ham/hende man har mest lyst til at være sammen med, og netop derfor måske er det ham/hende der oftest er alene.
Nu kommer vi til om ”tro kan flytte bjerge.” Efter devisen, du får hvad du beder om, har kollegaen ikke mange chancer for at vende sin dårlige vane med at komme ind ad døre på sin arbejdsplads med slæbende fødder. For ALLE tror/forventer at sådan gør han/hun. Det har jo altid været sådan. Kollegaen tror/forventer jo også selv, at det er det han/hun skal gøre (ikke bevidst selvfølgelig)
Men det kan vendes. Det første og vigtigste skridt er dog, at man bliver bevidst om, hvad det er der sker på arbejdspladsen, så man kan hjælpe hinanden med at få vendt den dårlige stemning til en positiv stemning. Så alle igen kan komme og være glade på arbejdet. Alle vil jo også helst gå glade hjem igen når de har fri, og det gør man kun, hvis man har haft en god dag og fået noget positivt respons.
Hvis den kollega er ansat på din arbejdsplads, så fortjener du, han/hun og dine andre kolleger, at der bliver taget fat på problemet. Hvis du gerne vil have mere arbejdsglæde og mere trivsel på din arbejdsplads, er du meget velkommen til at kontakte mig, og vi kan tale om, hvordan jeg kan strikke et coaching forløb sammen, der netop passer til din arbejdsplads.
Man kan gå træt hjem fra arbejde, man behøver ikke også gå udkørt hjem.
Om Tine
Beslægtede artikler
- Hvad er coaching?
- Arbejdsløshed og coaching
- Brug for en akut tid til coaching?
- Coaching - krise/kriser
- Coaching er ikke terapi
- Coaching i forbindelse med arbejdsløshed
- Coaching som personalegode!
- De fleste ved at selvtillid giver god energi
- Det svære valg, hvor coaching kan være med til at gøre en forskel.
- DU VED DET SIKKERT ALLERINDERST INDE.
- Giv dig tid – tid til coaching!
- Har du talt med din coach i dag?
- Kan tro flytte bjerge?
- Kommunikation.
- Krise og coaching
- Ledercoaching
- Livet er fedt, men vi lever for lidt
- Livskvalitet hvad er det?
- Når man står midt i en skilsmisse, så vælter den ned med ting der skal gøres.
- Parcoaching eller parterapi