Skip to main content

| Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Coaching og stress.

Jeg har netop igen talt med en erhvervsleder, om at blive coachet.

Vi havde aftalt en session, men han måtte melde afbud.
Det var jeg jo meget ked af, men allermest blev jeg ked af at høre begrundelsen for afbudet – han kunne ikke finde tid i sin kalender....

Her kunne jeg godt selv bruge at blive coachet!
Hvordan gør jeg leder, eller mennesker i det hele taget, begribeligt at hvis man har en overfyldt kalender, og så travlt at man får ondt i maven, når man tænker på at man også skal coaches?

Er det lige netop der man skal slå til.

Er det coachingen man springer over, er det lige som at tisse i bukserne for at holde varmen.

Coaching er netop det der kan være med til at man får energi igen, man kan ved hjælp af coaching få lavet en bevist prioritering af det der skal gøres.

Når man får lavet en plan kan tingene sommetider se knap så anstrengende ud.

Så kan nogen sige ”jeg ved godt hvad der skal gøres” ja selvfølgelig ved man hvad der skal gøres, men tit er det en rigtig god ide at få hjælp af en coach, så tingene også bliver gjort i den række følge der er mest vigtig. Når man har mange ting om ørene er det ikke lige på det tidspunkt, man er mest effektiv, og der hvor man får sat sig ned og lavet en prioriteringsliste.

Der kunne også godt være, der var noget i hovedet der fylder, men måske er det ikke absolut nødvendigt det blev lige nu.

Hvis man har rigtig travlt, og ikke synes man har tid til at blive coachet, så er det måske et tegn på man er ved at være stresset. Mange ved ikke, at man godt kan bryde sammen af stress, selv om man faktisk godt kan lide det man laver, og selv tager flere opgaver ind, fordi man synes det er spændene.

Mange - også meget kendte personer, er brudt sammen med stress, mens de var lige midt i en meget spændene opgave. Det farlige ved stress er at det kommer ”krybende” og man opdager det ikke altid selv, men ens familie og kollegaer vil måske opdage at noget ikke er som det plejer.

Man kan blive så syg af stress, at man kan blive uarbejdsdygtig i flere måneder, og nogen kommer aldrig til at arbejde igen. Så måske er det alligevel en bedre investering, at bruge et par timer på coaching, og måske forhindre at man bryder sammen med stress!