Skip to main content

| Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Krise og coaching

Har kriser noget med coaching at gøre?
Hvis vi tænker på den finanskrise som landet står i lige nu, har det så noget med coaching at gøre?
Umiddelbart vil svaret være nej. Selve finanskrisen har ikke noget med coaching at gøre, men coaching kan være med til at lette krisen for den enkelte.

I virksomheder er det meget vigtigt, at man, også i krisetider, har fokus på det psykiske arbejdsmiljø.
Ofte ændrer arbejdsklimaet sig i virksomheden, fordi der bliver fokuseret mere på det finansielle, end på det psykiske arbejdsmiljø.

Bekymringer og usikkerhed opstår når medarbejderne bliver nervøse for deres fremtid.
Usikkerheden om hvorvidt der skal fyres folk i netop denne virksomhed, kan komme til at fylde rigtig meget i hverdagen og derved gå ud over effektiviteten og arbejdsmoralen. Dette vil uundgåeligt også kunne ses på bundlinien.

Hvis der kommer en fyringsrunde i virksomheden, vil der sandsynligvis samtidigt ske omrokeringer og den daglige rutine vil ændre sig. Det vil ændre på arbejdsforholdene for de tilbageblevne medarbejdere, og det vil kræve en ny struktur for mange.

Ved hjælp af coaching kan alle blive opmærksomme på, hvor de har deres styrker, og hvor de kan være med til at gøre en forskel for at opretholde humøret og arbejdsglæden i virksomheden.

Hvis en virksomhed står overfor en fyringsrunde, kan det være svært samtidig at finde resurserne til at styrke det psykiske arbejdsmiljø. Det er min overbevisning, at ved at tage hånd om den enkelte medarbejder både før, under og efter krisen vil alle komme styrket ud på den anden side. Når medarbejderne oplever at virksomheden ikke er ligeglad med hvad der sker med medarbejdergruppen og den enkelte medarbejder, vil loyaliteten blive styrket og forståelsen for at der skal ske ændringer vil derved blive større.