Skip to main content

| Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stress kommer snigende.

Alle kan blive ramt af stress. Lønmodtageren, teenageren, den studerende, den selvstændige erhvervsdrivende, landmanden og hans kone.


Jeg talte den anden dag med en mand, og da vi kom til at tale om stress sagde han ”jeg er så heldig, at det jeg laver er min hobby” Det han mente var, så jeg får ikke stress!

Der til må jeg så nok skuffe ham, og nok også mange andre. Man kan godt få stress af at lave noget man synes er sjovt og spændende – desværre.

Stress kommer snigende, og det som kan give mig stress er ikke nødvendigvis det samme som giver dig stress. Manglende kommunikation og der med usikkerhed på hvad opgaven lyder på, er en stor stress faktor.

Om man slår til i forhold til forventningerne er en anden stor stress faktor.

Når man laver noget man synes er sjovt og så alligevel kan få stress, så skyldes det, at man mange gange gerne vil nå endnu mere end det er muligt.

Den selvstændige erhvervsdrivende, der har rigtig mange jern i ilden, og skal gøre rigtig mange ting selv, kan meget let få stress, selv om han/hun synes det er sjovt og spændende.

Oftest fordi der simpelthen ikke er timer nok i døgnet at tage af, og derved kører man sig selv for hårdt. Det med at tage en solid pause en gang om dagen, eller spise fornuftigt mad, drikke mindre kaffe, holde weekend med familien, uddelegere nogle opgaver til andre, er ofte en by i Rusland.

Både fordi man synes opgaven er spændende, men også fordi man ikke er helt sikker på at andre kan gøre det ordentligt.

Det kan man holde til et stykke tid, men kroppen vil på et tidspunkt begynde at sige fra. Mange opdager desværre ikke at det er det kroppen gør.

Hvor mange har ikke prøvet at glæde sig til en ferie, og så bliver man syg med influenza. Eller at man af uforklarlige grunde får ondt et elle andet sted i kroppen. 

At vågne op om natten og tænke på det man skal nå næste dag, og ikke kunne falde i søvn igen.

Hvis man så ikke vil lytte til sin krop og stoppe lidt op, vil signalerne blive kraftigere og kraftigere. Til man til sidst bliver NØDT til at stoppe op.

Min pointe er at det er bedre at stoppe op inden det går helt galt, og man går ned med stress.

Hvis man har kørt sig selv rigtig langt ud, og det ender med en sygemelding, kan det tage rigtig langt tid at komme tilbage på arbejde igen.

Så er det en meget bedre investering i sig selv (eller sin medarbejder), at stoppe op og få hjælp inden stressen tager overhånd.

Du er velkommen til at ringe til mig, og vi kan få en uforpligtende snak om mulighederne.

Venlig hilsen Tine Bagger.