|
Uretfærdig behandlet?
Uretfærdighed… der er ikke ret meget der er mere dræbende for et godt arbejdsklima, end hvis man føler sig uretfærdig behandlet.
Hvem har ikke prøvet at føle sig uretfærdig behandlet?
Enten på sin arbejdsplads, i sin fritid, måske i det frivillige arbejde man laver, eller i familien.
Hvis du er én af dem der siger ”det har jeg aldrig prøvet” så tror jeg, du enten husker dårligt, eller er god til at fortrænge!
Hvad handler følelsen om uretfærdighed egentlig om?
Jeg mener, den handler om at man ikke får sagt fra – eller til – på der rigtige steder.
Man kunne måske forestille, sig en arbejdsplads hvor der blev lavet kaffe i et lille køkken, rundstykker om formiddagen og kage om eftermiddagen. Der var aldrig lavet en aftale om hvem der egentlig skulle stå for at holde det køkken i orden. På arbejdspladsen var man ret gode til at skiftes til at lave kaffen når der ikke var mere, men det med at holde orden, det var man ikke så god til. Det ente så med at Gurli var den der fik ordnet køkkenet, så det så ordentligt ud.
Gurli gjorde det fordi: hun ikke regnede med at andre gjorde det, fordi hun bedst kunne lide det så pænt ud og fordi hun altid gjorde det! De andre kollegaer gjorde det ikke, fordi det havde Gurli altid gjort!
Faktisk var Gurli ked af at ingen andre, bare engang imellem, ordnede det køkken.
Derfor blev Gurli mere og mere ked af det, skuffet over sine kollegaer og hun blev efterhånden ked af at gå på arbejde, for hun følte at hun ”bare” skulle rydde op efter de andre, hun følte sig mindre vær.
Kollegaerne kunne godt mærke den dårlige stemning, og synes efterhånden at Gurli var blevet lidt sær og indelukket, men regnede med at det havde noget med hendes privatliv at gøre.
Havde Gurli nu fået sagt til sine kollegaer ” jeg er ked af det altid er mig der ordner køkkenet, jeg kunne ønske mig at vi skiftes til” så havde hun fået sagt fra, hun havde fået fortalt sine kollegaer at hun var ked af det, og at hun ikke havde lyst til at være den eneste der skulle ordne det køkken. Gurli ville få sin selvrespekt tilbage, og de andre ville få en gladere kollega. Stemningen på arbejdspladsen ville stige igen.
Tænk hvor meget det kan ødelægge på en arbejdsplads, hvis bare én føler sig uretfærdig behandlet.
Det kan læres at sige fra, det kan læres at stå ved sine meninger. Har du problemer i den retning, eller er det et problem på din arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte mig, og vi kan snakke om hvordan det kan løses, ved hjælp af coaching, kurser, undervisning i kommunikation eller andet.
Om Tine
Beslægtede artikler
- Hvad er coaching?
- Arbejdsløshed og coaching
- Brug for en akut tid til coaching?
- Coaching - krise/kriser
- Coaching er ikke terapi
- Coaching i forbindelse med arbejdsløshed
- Coaching som personalegode!
- De fleste ved at selvtillid giver god energi
- Det svære valg, hvor coaching kan være med til at gøre en forskel.
- DU VED DET SIKKERT ALLERINDERST INDE.
- Giv dig tid – tid til coaching!
- Har du talt med din coach i dag?
- Kan tro flytte bjerge?
- Kommunikation.
- Krise og coaching
- Ledercoaching
- Livet er fedt, men vi lever for lidt
- Livskvalitet hvad er det?
- Når man står midt i en skilsmisse, så vælter den ned med ting der skal gøres.
- Parcoaching eller parterapi